Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

7 Card Stud


Το 7 Card Stud ήταν η δημοφιλέστερη παραλλαγή του πόκερ μέχρι τη στιγμή που του έκλεψε τα πρωτεία το Texas Hold'em. Διαφέρει αρκετά τόσο από το Texas Hold'em όσο και από το Omaha και απαιτεί αρκετή υπομονή. Πρόκειται όμως για ένα συναρπαστικό παιχνίδι που μπορεί να δικαιώσει τους κόπους σας!
Πριν από την έναρξη της παρτίδας, κάθε παίκτης πρέπει να τοποθετήσει ένα αρχικό στοίχημα ("ante"), δηλαδή ένα υποχρεωτικό ποσό που διασφαλίζει την παρουσία κάποιων χρημάτων μέσα στο ποτ. Στα παιχνίδια της πόκας Stud δεν υπάρχουν κοινά φύλλα. Αντίθετα, ο ντίλερ αρχίζει το μοίρασμα των φύλλων δεξιόστροφα μέχρι να αποκτήσει κάθε παίκτης από τρία φύλλα. Τα δύο πρώτα φύλλα μοιράζονται κλειστά ("κρυφά φύλλα"), ενώ το τρίτο μοιράζεται ανοιχτό (το φύλλο "πόρτα").

Το 7 Card Stud χωρίζεται σε πέντε γύρους στοιχημάτων και η φορά του πονταρίσματος γύρω από το τραπέζι είναι δεξιόστροφη.

Έναρξη των Στοιχημάτων

Το παιχνίδι αρχίζει με τον παίκτη με το μικρότερης αξίας φύλλο, ο οποίος κάνει ένα αναγκαστικό ποντάρισμα που ονομάζεται "bring-in" ("υποχρεωτικό ποντάρισμα"). (Εάν δύο ή περισσότεροι παίκτες έχουν το ίδιο χαμηλότερο φύλλο, τότε το υποχρεωτικό ποντάρισμα καθορίζεται βάσει αλφαβητικής σειράς του χρώματος [σύμφωνα με την αγγλική ορολογία]: σπαθιά, καρό, κούπες και μπαστούνια.)

Third Street (Τρίτος δρόμος)

Μόλις γίνει το υποχρεωτικό ποντάρισμα, κάθε παίκτης (αρχίζοντας από τον παίκτη που βρίσκεται στα αριστερά του παίκτη που έκανε το αρχικό ποντάρισμα) μπορεί να πάει πάσο, να πει "μέσα" ή να κάνει ρελάνς μέχρι το όριο του πονταρίσματος.

Fourth Street (Τέταρτος δρόμος)

Μοιράζεται σε όλους από ένα ακόμα ανοιχτό φύλλο. Στο σημείο αυτό, ο παίκτης με τα δύο μεγαλύτερα ανοιχτά φύλλα ξεκινά το ποντάρισμα. Μόνο σε αυτόν το γύρο στοιχημάτων, εάν ένας παίκτης πετύχει ανοιχτό ζευγάρι, τότε μπορεί να διπλασιάσει το ποντάρισμα.

Fifth Street (Πέμπτος δρόμος)

Μοιράζεται σε όλους από ένα ακόμα ανοιχτό φύλλο. Ο παίκτης που έχει τον υψηλότερο συνδυασμό ανοιχτών φύλλων ξεκινά το ποντάρισμα.

Sixth Street (Έκτος δρόμος)

Μοιράζεται σε όλους από ένα ακόμα ανοιχτό φύλλο. Και πάλι ξεκινά το ποντάρισμα ο παίκτης που έχει τον υψηλότερο συνδυασμό ανοιχτών φύλλων.

Έβδομος δρόμος ή ποτάμι (Seventh Street
ή The River)


Μοιράζεται σε κάθε παίκτη το τελευταίο του φύλλο. Ξεκινά το ποντάρισμα ο ίδιος παίκτης που το άρχισε και στον προηγούμενο γύρο.

Showdown (Άνοιγμα των φύλλων)

Κερδίζει ο παίκτης με το καλύτερο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου